"Eia, ja dét var vaaren!
den gurgler i hver en bæk –"

Olaf Bull, Digte

 

Oslo Elveforum

Oslo Elveforum

Kart/turforslag PDF Skriv ut E-post
mandag 07. desember 2009 16:42

Velkommen til å gå på tur langs Ljanselva!

Det finnes en god turvei eller sti langs elva fra Lutvann nord i Østmarka til Fiskevollbukta ved Bunnefjorden. Noen steder er turveien et stykke fra elven - men her går det gjerne en sti nærmere.

Kart

Miljøprosjekt Ljanselva har laget et tur- og opplevelseskart - som du ser over - eller velg det nye her i  stor størrelse.

(På (den gamle) papirutgaven er det fyldige beskrivelser og bilder. Kartet kan kjøpes - send epost til  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen )

Kartet  med beskrivelser du finner her på nettet er oppdatert i 2017. Vi har delt det hendig opp og du kan skrive ut, forstørre og forminske. Oversiktskartet er delt i 5 deler. Klikk her - så ser du hvordan det er oppdelt - her kan du klikke på rødt navn nede i høyre hjørne i hver delrute for å få frem aktuell del med kart, tekst og bilder. På hver enkelt del kan du nederst klikke deg videre til en annen del.

Flere turer langs Ljanselva

Velg: A: Ljanselvas øverste kilder,  B: Nøklevann til Sagstua,  C: Sagløkka til Hauketo,   D: Hauketo til Fiskevollen

Kanskje er du også interessert i å følge en av sidebekkene: Gjersrudbekken, Prinsdalsbekken, Lusetjernbekken eller Dalsbekken? Av disse fire sidebekkene er det foreløpig bare Gjersrudbekken og Dalsbekkken som kan by på en ordentlig turvei med barnevogn- og sykkelstandard. Prinsdalsbekken og Lusetjernbekken renner inntil videre lukket på flere strekninger.

Velg: E: Holmlia til Fiskevollen,  F: Stensrudtjern til Hauketo.

I tillegg er det en "Kulturvandring" fra Lutvann til Hvervenbukta - delt i 3:  1: Nøklevann til Skullerud,  2: Skullerud til Hauketo,  3: Hauketo til Fiskevollen.

Oslofjorden.com har også turforslag!

Skiforeningen.no har forslag til turer året rundt - til fots, på sykkel og ski i hele Oslomarka - se kartet her.

Naturvernforbundet i Oslo og Akershus har laget naturkart for mange områder og elver, deriblant Ljanselvas øvre og nedre del - se noa.no.

GOD TUR - hjemme og langs Ljanselva! (Kontakt oss gjerne hvis du har kommentarer, forslag, bilder eller spørsmål - send epost til: Sverre Samuelsen )

 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack